انعام و راه و رسم انعام دادن در کشورهای مختلف

انعام دادن کم و بیش در همه کشورها وجود دارد

انعام دادن کم و بیش در همه کشورها وجود دارد و معمولا در رستورانها، هتلها، تاکسی و … مبلغی ناچیز بعنوان پاداش یا انعام به گارسون رستوران یا خدمات هتل یا راننده تاکسی پرداخت می شود. اما چیزی که تفاوت دارد، مقدار این انعام و اصلا بودن یا نبودن انعام در فرهنگهای مختلف است. ممکن است پرداخت نکردن انعام در کشور یا فرهنگی کاملا مرسوم باشد ولی در کشوری دیگر با فرهنگی دیگر توهین حساب شود! با ما همراه باشید تا به بررسی انعام در کشورها و فرهنگهای مختلف بپردازیم …

راه و رسم انعام دادن در جهان

انعام دادن در آلمان بستگی به سخاوت مشتری ندارد و اغلب اگر میزان آن کمتر از ۵ تا ۱۰ درصد مبلغ صورت‌حساب باشد، سبب رنجش می‌شود. در برخی از کشورها ولی پاداش زیر ۵ درصد هم باعث قدردانی است.

 نگاهی به قواعد انعام‌دهی در سفر:

به‌طور کلی انعام زیر ۱۰ سنت به عنوان تشکر از فردی که به شما خدمت کرده، اصولا در هیچ‌کشوری با روی باز پذیرفته نمی‌شود. گذشته از این نباید پاداش را همراه با مبلغ صورت حساب با کارت‌های بانکی یا اعتباری پرداخت کرد (تنها استثنا آمریکا است). چون در این صورت انعام به جیب صاحب‌کار می‌رود و نه خدمت‌دهنده. در حال حاضر اپلیکیشن‌های متعددی ساخته شده که با کمک آن‌ها می‌توان میزان پاداش در این و آن کشور را حساب کرد.
مصر و آفریقای شمالی

در رستوران‌های کشورهای شمال آفریقا، معمولا انعام حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مبلغ صورت‌حساب است. مسافران تاکسی از گرفتن بقیه‌ی کرایه‌‌ی راه صرفنظر می‌کنند.
نظافت‌چی‌ها، باربرها و سایر خدمت‌کاران هتل اگر حدود یک یورو انعام بگیرند، خوشحال می‌شوند.
چین و ژاپن

در حالی‌که پاداش‌‌دادن در هتل‌های بین‌المللی این کشورها، توهین تلقی می‌شود، با این‌حال کارکنان مراکز گردش‌گری چین، اگر ۱۰ درصد مبلغ صورت‌حساب را انعام بگیرند، راضی هستند. به کادر نظافت هتل‌ها نباید کمتر از سه ین پاداش داد. انعام راهنماها معمولا روزی چند دلار است. در ژاپن می‌توان با یک یا دو دلار یا هدیه‌‌ای کوچک رضایت خود را از خدمت کارمندان هتل نشان داد.

فرانسه

پاداش ۱۰ تا ۱۵ در صد در رستوران‌ها و کافه‌های فرانسه معمول است. در هتل که پاداش‌دادن رایج نیست، میزان انعام به سخاوت مسافر بستگی دارد. اصولا بقیه‌ی پول تاکسی، پاداش راننده است.

یونان

در رستوران معمولا ۱۰ درصد مبلغ صورت‌حساب انعام می‌دهند، بقیه‌ی پول تاکسی را می‌بخشند و به نظافت‌گر روز آخر سفر چند یورویی داده می‌شود.

بریتانیا

معمولا ۱۰ درصد مبلغ صورت‌حساب در رستوران‌ها به عنوان پاداش پرداخت می‌شود. در کافه ها اصولا انعام‌دادن رایج نیست. بقیه‌ی پول تاکسی به راننده پاداش داده می‌شود.

ایتالیا و کرواسی

در رستوران معمولا ۱۰ درصد مبلغ صورت‌حساب، اگر در آن پولی بابت نان و پنیر در نظر گرفته نشده باشد (coperto)، انعام می‌دهند و بقیه‌ی پول تاکسی را می‌بخشند. نظافت‌گر معمولا یک یا دو یورو روزانه انعام می‌گیرد.

اتریش

به کارکنان رستوران و هتل، ۱۰ درصد صورت‌‌حساب، به باربر یک یورو برای هر چمدان و به مسئول نظافت یک یا دو یورو در روز پاداش داده می‌شود.

پرتغال و اسپانیا

پرداخت انعام به میزان ۵ تا ۱۰ درصد در رستوران و کافه و ۱۰ در صد در تاکسی عادی است.

اسکاندیناوی

در نروژ، دانمارک و فنلاند هزینه‌های خدمات در رستوران‌ها و هتل‌ها معمولا در صورت‌حساب‌ها منظور شده است. با این‌حال می‌توان تا ۵ یا ۱۰ درصد (سوئد) هم به آن اضافه کرد.

تایلند

در رستوران معمولا ۱۵ درصد مبلغ صورت‌حساب انعام داده می‌شود. کمتر از ۱۰ درصد توهین به گارسون است.

ترکیه

در رستوران مشتری‌ها معمولا ۱۰ درصد مبلغ صورت‌حساب را “بخشش” می‌کنند. انعام‌ندادن، بی‌ادبی است. نظافت‌گر و باربر هتل، با یک یورو راضی می‌شوند و می‌توان بقیه‌ی پول تاکسی را به راننده بخشید.

آمریکا و کانادا

از آن‌جا که سطح حقوق کارکنان هتل و رستوران در این کشورها پایین است، باید مبلغی میان ۱۰ تا ۱۵ درصد صورت‌حساب به آنان انعام داد. باربرها برای هر چمدان یک یا دو دلار دریافت می‌کنند و نظافت‌گرها برای هر شب دست‌کم دو دلار. انعام راننده‌ی تاکسی، معمولا ۱۵ درصد کرایه‌ی راه است.

نوشته شده در ۱۹ تير ۱۳۹۶

ارسال نظر

Captcha